PHP opgraderinger

PHP opgraderingEn af de store hosting udbydere, One.com, har nu udfaset PHP version 7.4 helt, og kører nu version 8.0. PHP er så at sige webserverens styresystem, nogenlunde som f.eks. Windows er det for helt almindelige PC’ere. Og WordPress som mange hjemmesider bygger på, er programmet i PHP.

Efter den udgivelse understøttes en PHP version aktivt i cirka 2 år. Derefter ydes der 2-3 års sikkerhedssupport, hvilket betyder, at der kun er udgivelser i tilfælde af alvorlige sikkerhedsproblemer. Under denne fase er den næste PHP version allerede tilgængelig. Og af sikkerhedshensyn bør man altid holde sig på versioner der er sikkerhedssupport på.

Før man kan opgradere til ny PHP-version, skal det sikres at WordPress, med bagvedliggende Tema og Plugins, der også er programmeret i PHP, er opdateret til nyeste versioner. Og at Tema og alle Plugins er helt klar til den nyeste PHP version. Min erfaring er at der ofte er minimum 1-2 plugins, pr. hjemmeside der kan forårsage problemer. Men i nogle tilfælde gør Temaet det også. Enten må Plugins og Tema udskiftes, eller deres PHP kodning må tilrettes.

Næsten alle hjemmesider der er hosted ved Fronto.dk, blev på denne måde opdateret til PHP 8.0 inden udgangen af november 2021, og de sidste 2 blev opgraderet 2. december 2021. Dette selvom PHP 5.6 til 7.4 stadig er, og vil være, tilgængelig på Fronto.dk’s hosting. Anderledes er det på One.com’s hosting, hvor PHP 7.4 blev helt udfaset pr. 28. september 2022. Jeg har derfor i løbet af 2022 fået til opgave at opgradere 8 WordPress hjemmesider ved anden hosting, heraf 6 ved One.com.

Fire WordPress hjemmesider skulle både have skiftet Tema og flere Plugins, og her lå der mellem 10 og 15 timers arbejde pr. stk. To hjemmesider skulle have skiftet nogle få Plugins og opgraderes på generel sikkerhed, og tog ca. 5 timer pr. stk. De sidste to skulle bare have skiftet 2 Plugins, og kunne klares på cirka 1 time pr. stk. Alle nåede de at blive klar til 28. september 2022.

Call Now Button