Billede størrelser?

I denne artikel vil jeg zoome lidt ind på billeder på hjemmesiden. Hvilken billede størrelse skal jeg anvende? Det giver nemlig rigtig god mening at overveje hvor stor opløsning man vil gengive billeder i på sin hjemmeside. Dels koster det plads på webserveren, men endnu vigtigere. Det har stor indvirkning på hastigheden på hjemmesiden, og dermed også brugeroplevelsen.

Skærmopløsning

Hvis man kigger på statistikker for computer skærmopløsninger, viser de at en billedbredde på 1.920 pixels fylder bredden på skærmen for omkring 80% af de besøgende på hjemmesiden. D.v.s. at kun hver femte vil opleve at et billede på 1.920 pixels ikke fylder hele skærmens bredde. Og dertil kommer at hver tredje besøg på hjemmesiden er via mobil eller tablet, med mindre skærmstørrelser (Op til 780 eller 1.280 pixels er mest udbredt).

Statistikker

Billedstørrelser

En nyere Smartphone tager f.eks. billeder i 12 Megapixel, hvilket svarer til en billedstørrelse på 3.464 pixels. Næsten dobbelt så bredt som 80% af computer skærmene viser. Et 12 Megapixel billede fylder mellem 10 og 20 Megabytes. Et billede på 1.920 pixels fylder til sammenligning kun omkring 0.735 Megabytes (735 Kilobytes). Hastigheden billedet hentes og vises med er væsentligt reduceret, i forhold til at gengive det originale billede på hjemmesiden.

Hvad skal du vælge?

Personligt har jeg på mine egne hjemmesider valgt at lægge et snit på 1.280 pixels som maksimal billedstørrelse. Men jeg anvender heller ikke billede gallerier, hvor billederne blæses op til fuld skærmstørrelse. Gør du det på din hjemmeside, mener jeg du bør definere en maksimal størrelse alligevel, især med hastigheden for visning i fokus.

Prøv dig frem!

Find den størrelse der er optimal for netop din hjemmeside.

Call Now Button