Loading tider

Loading tid (side indlæsnings tid) kan beskrives som den tid det tager at vise indholdet på en bestemt side fuldt ud. Sidens indlæsnings hastighed betyder meget for hvordan de besøgendes brugeroplevelse er. Du har sikkert selv prøvet at komme ind på en langsom side, og har mistet tålmodigheden.

Derfor er netop sidernes indlæsnings hastighed et af de parametre der indgår i Googles rangering af dit website. Det er ikke nok at have godt indhold på sit website, hvis det er så lang tid om at blive vist, at det ikke, eller i mindre grad, bliver vist. Derudover betyder en langsom side indlæsning, at søgemaskiner kan gennemgå færre sider ved hjælp af deres tildelte gennemsøgnings tidsramme, hvilket kan have en negativ indvirkning på hele indekseringen i søgemaskinerne.

Fronto.dk’s hosting optimering

WordPress catche

WordPress løsninger er opbygget med PHP scripts og en bagvedliggende MySQL database. Derfor beslaglægger WordPress normalt en del af serverens RAM og CPU i forbindelse med afviklingen af sidevisninger. Derfor installerer Fronto.dk et Cache system der genererer statiske html-fil og gemmer dem, så det er dem de besøgende rent faktisk får vist. Derved sænkes websitets forbruget af RAM og CPU markant, og det forbedrer indlæsningstiden. HTML versionen af siderne fornys automatisk, når website ejer foretager ændringer i WordPress.

Gzip komprimering

Gzip er et softwareprogram til filkomprimering, der komprimere og reducerer størrelsen på CSS-, HTML- og JavaScript-filer, der er større end 150 bytes. Gzip anvendes ikke på billedfilerne. I stedet skal disse komprimeres før upload i f.eks. Photoshop, hvor der er styr på  billedkvaliteten. Det er oftest den enkelte Website ejer der står for indholdet. Se “Optimering af billeder” nedenfor.

Minify CSS og HTML

Optimerer koden (inklusive fjernelse af mellemrum, kommaer og andre unødvendige tegn) og øger sidens hastighed dramatisk. Fjerner også kode kommentarer, formatering og andet ubrugt eller unødvendig kode.

Combine CSS og Javascript

Et WordPress site kan rumme adskillige stylesheet (CSS) og Javascript i selvstændige filer. Disse kombineres/samles i enkeltfiler, så antallet af “interne” opslag ved en sidevisning begrænses.

Browser cache

Browsere cacher/gemmer information (stylesheets, billeder, JavaScript-filer med mere), så når en besøgende kommer tilbage til dit websted, behøver browseren ikke at genindlæse det hele en gang til. Derfor indstilles der en “udløbsdato” i header på hver side. Den angiver hvor længe oplysningerne skal caches/gemmes. Og så bliver browserens cache fornyet ved første besøg efter at udløbsdatoen nås.

Serverens responstid

Servers responstid påvirkes også af mængden af ​​trafikken på dit website. De ressourcer hver side bruger, den software serveren bruger, og den hosting-løsning der anvendes spiller ind. Der bliver er løbende gjort tiltag for at forbedre serverens responstid. Den optimale server respons tid skal ligge under 200ms, og den gennemsnitlige responstid på Fronto.dk’s hosting ligger pt. på under 50ms. Fronto.dk´s hosting er pt. konfigureret med 4096M PHP Memory og 4GB RAM/300% CPU. Dette giver en meget fornuftig performance til prisen.

Optimering af billeder

Billeder skal ikke være er større end de skal være i den aktuelle sidevisning, og de skal være i det optimale filformat. Endelig skal de helst komprimeres til internet visning (Photoshop eller GIMP anvendes). PNG formatet er generelt bedst til grafik med færre end 16 farver (logo, illustrationer m.v.), mens JPG formatet generelt er bedre til fotografier. Alle leverancer fra Fronto.dk lever op til disse kriterier, men det er typisk den enkelte Website ejer der står for den videre vedligeholdelse af indholdet, og som derfor selv må tage højde for disse ting. Her kan f.eks. gratis programmet GIMP være anvendeligt, hvis man ikke har adgang til Photoshop.

Call Now Button