(5) Års status

2018 blev også året hvor jeg rundede de 100 kunder og samarbejdspartnere. Det er ikke antallet der er det primære. Det primære er den service jeg kan levere, til de kunder og samarbejdspartnere jeg har, og løbende får nye af. Det gælder hele den brede palette af virksomheder, foreninger, organisationer og private, som kundekredsen indbefatter.

Som nævnt i tidligere indlæg, var det 1. december 2018, fem år siden jeg startede Fronto.dk, som enkeltmands virksomhed, efter en lang årrække som lønmodtager i telebranchen.

Jeg har, udover nye leverancer og ydelser, stor fokus på at holde hånden under de løsninger jeg allerede har leveret, så de kører optimalt og sikkert. Det vil i praksis sige, at fra den første til den seneste leverance jeg har lavet, over de seneste 5 år. Så er de alle nogenlunde lige godt funderet. Såvel rent teknisk, som performance- og sikkerhedsmæssigt. Oppetiden, for hosting ved Fronto.dk, har således ligget helt i top (99,9%+), i såvel 2018, som i de forudgående år. Se evt. under Driftforstyrrelser.

Som en af mine tilfredse kunder udtrykker det i sin julehilsen til mig:
Professionaliltet i den tekniske udførelse, rammet ind af dedikeret kundepleje, såvel i selve processen som efterfølgende.

Opdateringer/Opgraderinger i 2018

I 2018 omfattende det blandt andet nedenstående punkter, for de hjemmesider der har valgt hosting ved Fronto.dk.

Wordpress, Plugins m.v.
WordPress er blevet opdateret fire gange i 2018. Fra version 4.9.0, til 4.9.5, 4.9.6, 5.0.0 og 5.0.2. Version 4.9.5, 4.9.6 og 5.0.2 var rene sikkerheds opdateringer. Hvorimod 4.9 og 5.0 var planlagte releaser, der samtidig introducerede ny funktionalitet. Diverse tillægs funktionalitet (plugins m.v) er opdateret ved WordPress opdateringer og opgraderinger. Hjemmeside er kortvarig utilgængelig under opdatering, eller opgradering, så du kan evt. se mere om opdateringer under Driftforstyrrelser.
Server Hardware
Da jeg konstant søger at forbedre server og produkter, blev hjemmesider hosted ved Fronto.dk, i marts 2018 flyttet til en ny server. Ikke fordi den gamle var dårlig. Men fordi den nye er bedre (hastighed, driftstabilitet og oppetid).
Server Software
I 2018 er sikkerheds softwaren »Patchman« taget i brug på serveren. Patchman skanner for malware og sårbarheder i systemerne. PHP blev 2. december 2018 opdateret til version 7.1, da sikkerheds opdateringer på version 7.0 stoppede den 3. december 2018. For at øge hastigheden er serveren opgraderet med HTTP/2, som er den nyeste HTTP standard (istedet for HTTP1.1). Endvidere er der opgraderet PHP handler, til PHP-FPM i stedet for SUPHP. Endelig er det sikret at phpMyAdmin (databaser) er beskyttet mod CSRF/XSRF sårbarheder.
HTTPS certifikater m.v.
SSL/TLS certifikater (https) for hjemmesider og mail konti er blevet fornyet/opdateret, til nyeste version 1.3. Vigtigt for sikkerhed, vigtigere i 2019 i forbindelse med browser visning. Samt i forbindelse med både GDPR og PCI Compliance, og for f.eks. Google rangering.
Spoofing/SPF-records
SPF records er blevet tilføjet, for at imødegå at spammere udsender mails der foregiver at være sendt fra hjemmesiders mail konti (Spoofing)
Webmail klienter
Den ældre Webmail Klient »SquirrelMail«, har ikke været videreudviklet i en del år. Da denne udgør en potentiel sikkerheds risiko vil den blive udfaset. I stedet er tilføjet en ny Webmail Klient »AfterLogic«, som supplement til »RoundCube«, der i dag benyttes som standard Webmail Klient for mine hostede kunder.
Spamfiltre på Mail Server
Som noget nyt i 2018 tilbød jeg Mail Filtre (Spam) til mine hostede kunder, da dette blev efterspurgt. Der er nu mulighed for individuelt at filtrere mails for hver mail-konto på kundens domæne. Der er ikke tale om globale filtre, men specifikke filtre mod mails som ønskes filtreret til en specifik mappe, eller slettet direkte. Der kan f.eks. filtreres på afsender (hele eller dele af afsenderadressen), eller på specifikke ord i Emne og/eller Indhold. Kontakt mig evt. for at høre mere.

Disse opdateringer og opgraderinger er inkluderet som standard, for alle hjemmesider hosted ved Fronto.dk. Sikkerhed og stabilitet er meget højt vægtet, så Fronto.dk’s kunder kan gå de(t) nye år trygt i møde.

Ca. 80% af de leverede hjemmesider er hosted ved Fronto.dk. De resterende ca. 20% står selv for opdateringer, backup med videre på egen valgt hosting. Nogle af disse tilkøber sig dog lejlighedsvis min service, på deres egen hosting.

Udover dette, har jeg i de seneste par år arbejdet med Assens PC support, der omfatter en ikke ubetydelig del af førnævnte kundekreds. Samt med telefonsupport, for ca. 9.500 medlemmer med internet abonnement, fordelt fem antenne foreninger på Fyn, 6-12 timer om ugen. Også disse arbejdsområder vil jeg fortsætte med i det nye år.

Godt Nytår 2019 til jer Alle

Call Now Button