HTTPS i front

HTTPS har overhalet HTTP adresserne, viser analyser af internettets hjemmesider. Dette skete tilbage i januar 2017, hvor antallet af HTTPS adresser, for første gang, oversteg antallet af HTTP adresser.

Det vil med andre ord sige, at der nu er flere »sikre« end »usikre« hjemmesider. HTTPS kan nemlig beskytte mod »aflytning« af trafikken på internettet, »kapring« af indhold fra hjemmesider og tyveri/misbrug af cookies.

HTTPS (SSL/TLS) er en kryptering af information, der ellers kunne opsnappes af en tredjepart. Krypteringen forhindrer opsnapning af f.eks. brugernavn og kodeord ved login, eller andre følsomme oplysninger, som f.eks. kreditkortoplysninger ved online betaling.

Kryptering er i dag en nøglefaktor, hvis man vil beskytte sin hjemmeside mod uønskede gæster og nysgerrige sjæle. Google har endvidere indført, at Chrome-browseren automatisk advarer dig, når en usikker forbindelse beder om eksempelvis login- eller kortoplysninger.

Der er dog stadig et godt stykke vej mod at kryptere hele internettet. Men næsten alle kunder ved Fronto.dk har nu HTTPS kryptering af deres hjemmesider, og der arbejdes mod at de sidste kommer med.

Opdatering den 17. november 2017

Alle hjemmesider hosted ved fronto.dk er nu sikret med SSL/HTPS.

Call Now Button