Mobilvenlighed

At din hjemmeside er mobilvenlig er mere nødvendigt end nogensinde. For det første kan du forvente, at størstedelen af dine besøgende kan komme forbi via mobilen. Og for det andet har Google, som en følge deraf indført princippet »Mobile first«, når de skal indeksere din hjemmeside. Det vil sige at din side vil blive rangeret lavere i søgeresultater på Google, hvis hjemmesiden ikke er mobilvenlig.

Hvad er mobilvenlighed?

Der findes flere forskellige typer af mobilvenlige hjemmesider. De mest almindelige er følgende. Responsive Web Design, hvor den samme hjemmeside vises i alle browsere, på både PC, Tablet og Mobil. Hjemmesidens visning tilpasser sig “bare” automatisk efter skærmstørrelsen. Der er her kun en enkelt webadresse for alle sider. Parallel design, hvor man arbejder med to versioner/designs af indholdet, med hver deres adresse. Mobiler der indlæser hjemmesiden omdirigeres automatisk til f.eks. »m.facebook.com«, der er mobiltilpasset version af hjemmesiden. Sidstnævnte kan, alt efter opbygning, kræve en del mere vedligeholdelse.

Krav til mobilvenlighed?

På en mobilvenlig hjemmeside må der ikke anvendes software, som ikke er almindeligt på mobiler, f.eks. Flash. Tekst og indhold skal kunne læses/vises uden brug af zoom, og horisontal scroll må ikke forekomme. Links, knapper og menupunkter skal være lette at ramme med fingeren på mobilens touchskærm, afstand og størrelse. Ikke mindst, så skal hjemmesiden loades hurtigt, selv på langsommere mobilnetværk.

Er min hjemmeside mobilvenlig?

Som nævnt tidligere, så vurderer Google nøje om din hjemmeside er mobilvenlig. Og Google har derfor stillet et værktøj til rådighed, så du selv kan teste om din hjemmeside er mobilvenlig, eller i hvilken grad den er det i forhold til Googles algoritmer. En anden måde er selvfølgelig at tage mobiltelefonen frem, og gå ind på din hjemmeside. Som en tredje mulighed, kan du gå ind på din hjemmeside i Googles Chrome browser på din PC, og trykke CTRL+SHIFT+I. Og når Google DevTools vinduet åbner, trykker du CTRL+SHIFT+M, for at skifte mellem PC og Mobil/Tablet visning. Når Mobil/Tablet visning er aktiv i Chrome Browseren, kan du skifte mellem forskellige modeller af Mobiltelefoner og Tablets i bjælken øverst, ligesom du kan rotere dem.

Fronto.dk’s hjemmeside løsninger er mobilvenlige (Responsive Web Design). Både dem der er udviklet fra bunden af, men også dem der er blevet re-designet. Se Portfolio.

Call Now Button