Rettidig omhu

Intet tab skal os ramme, som ved rettidig omhu kunne afværges (A.P. Møllers velkendte motto). Det gælder for både udvikling og efterfølgende drift af kundernes hjemmesider. Der arbejdes hele tiden proaktivt på at imødegå aktuelle eller mulige sikkerheds trusler.

I denne uge blev et sikkerhedshul i et SMTP plugin (der forhindrer mails i at ende i modtagerens spam mappe) på en kundes blog lukket, inden der skete nogen skade. Dette skete på baggrund af et hint fra et forum jeg deltager i, om sikkerheden i WordPress.

I sidste uge blev et Brute Force Angreb afværget, samt et sikkerhedshul lukket i et medlems (login) plugin (på en klub hjemmeside). Heller ikke her nåede der at ske nogen skade. Dette skete på baggrund af det advarsels system jeg har opsat på hjemmesiden.

Primo oktober blev WordPress, Plugins og Temaer sikkerheds opdateret på alle hjemmesider hosted ved Fronto.dk. Det er en fast del af den hosting pakke kunderne tilbydes.

Medio september blev der tilføjet DNSSEC records på alle kundernes domæner (URL-adresser). DNSSEC er en sikkerhedsservice, der tilknyttes domænenavnet. Med DNSSEC kan du være sikker på, at den rigtige side bliver vist, når der bliver linket til din hjemmeside, og når URL-adressen tilgås direkte. Der optimeres løbende på den sikkerheds pakke der er inkluderet i kundernes hosting.

Derudover tages der løbende backup af alle hjemmesider hosted ved Fronto.dk, hvis der alligevel skulle ske skade. Også dette er en fast del af den hosting pakke kunderne tilbydes.

Kommende tiltag

Internettet løber på et tidspunkt tør for tilgængelige IPv4 IP-adresser. IPv4 var det oprindelige IP-adresseområde, og blev designet, dengang ingen troede, at internettet ville blive så stort og så vigtigt, som det er blevet.

IPv6 er designet til at erstatte IPv4, fordi IPv4 er begrænset til at bruge 32 bits til internetadresser. IPv6 understøtter langt flere offentlige IP-adresser, men inkluderer også pakkeoverskrifter, der er mere effektive, adresse autokonfiguration, samt sikkerhed i form af IPsec. IPsec er en standardprotokol til sikring af IP-baseret kommunikation, der leverer data autentificering, integritet og fortrolighed, på tværs af IP-netværk.

At holde Internettet oppe og sikkert kørende indebærer et gradvist skift fra IPv4 til IPv6. Derfor er dette skift også undervejs for at fremtidssikre Fronto.dk’s hosting.

Call Now Button