Web storytelling

Storytelling, eller på dansk historie fortælling, er et effektivt værktøj til at kommunikere en besked. Det hjælper til at engagere folk og få dem til at lytte/se/(af)læse og og indleve sig i budskabet. En god historie opleves som en gave. Så storytelling handler om, hvordan historier kan hjælpe os med at få mest muligt ud af hjemmesiden.

Billeder

Lad os starte med billeder, eller fotos. Billeder er en god måde at fremhæve dit budskab med en visuel historie. Mennesker foretrækker billeder over tekst, fordi visuel information, for de fleste, er nemmere at behandle og huske end tekst og tal.

Illustrationer

Illustrationer har alle de visuelle fordele, som billeder eller fotos også har. De kan enten være meget realistiske eller abstrakte. Igen den visuelle effekt understøtter, eller udgør, en god fortælling.

Ordets magt

Hvis vi ser lidt bort fra den visuelle tilgang til historiefortælling, så er velvalgte ord lige så magtfulde. Ikke som lange, tekstlige historier, men de ord på hjemmesiden, fra navigationsmenu, til indholdet, til teksten på handlingsknappen. Hvert eneste ord bidrager til den historie, der fortæller til de besøgende. Kun hvis man har gennem bearbejdet historien detaljeret, kan man være konsekvent i sin kommunikation.

Personligt

Personlighed er et vigtigere aspekt i fortællingen. Den får det til at fremstå mere reelt, og hjælper til at forbinde med dine besøgende. Personlighed kan også fortælle mere om dig selv, virksomheden, eller produkterne. Historier, der fortælles personligt, bliver meget mere autentiske og troværdige.

Videoer

Sidst men ikke mindst kan man bruge videoer til at fortælle historier på nettet. Selvfølgelig kan man sidde bag et kamera og fortælle sin historie, men man kan også bygge en historie omkring et produkt og lave en informativ og underholdende video ud af det.

Afsluttende tanker

Bare husk på, at folk elsker historier. Måden fortællingen strikkes sammen, afgøres ud fra målgruppe og budskab. Vi er meget mere tilbøjelige til at lytte til og huske en god historie, snarere end nogle kedelige fakta, der måske endda være besværlige at indsamle.

Call Now Button