Webdesign trends

I nogle år har tendenser inden for hjemmeside design gået mod større og mere kompleks kreativitet, levende illustrationer, dristige farveskemaer og asymmetriske layouts. Disse tendenser forsvinder ikke, men de suppleres i nogle tilfælde med blandt andet de nedennævnte. I andre tilfælde vil man se nedennævnte som rendyrkede modsat rettede tendenser, afhængigt af målgrupper og budskaber der skal signaleres.

Ny brug af skrifttyper

Reglen om, at serifs skrifttyper er til print og sans serifs er til skærm, står for eksempel for fald. Flere og flere bruger serifs i deres designs, såsom i Headers og CallOuts der er beregnet til at tiltrække opmærksomhed. Der er en god grund til dette; Serifs er designet til at være dekorative, hvilket gør dem perfekte til fremhævning. Og selvom serifs ofte er forbundet med fortiden, har de masser af karakter. Derfor vinder de ind igen.

Tilbage til sort/hvid

Farver er et vigtigt element på hjemmesiden. Det dyrker en stemning, understøtter et brand og leder de besøgende gennem en grænseflade, ved at skabe visuelle fremhævninger. Det dristige sort-hvide webdesign ser ud til at gøre comeback, efter at have været i skammekrogen en årrække. Når farverne mangler, begynder vi at se verden anderledes. Her fremstår teksturer og former klarere, og verden synes mærkbart langsommere. Hvid i sig selv er ren og reserveret, mens sort er stærk og selvsikker. Kombineres disse på den rigtige måde, kan man opnå en stærk fremtoning. Tilføjelse af en accentfarve vil kunne bryde op i havet af sort/hvid, og kunne fremhæve vigtige interessepunkter.

Minimalistisk er tidsløst

Måske er en af ​​de mest klassiske tendenser, der aldrig er gået af mode. Minimalisme vil stadig være en del af det digitale landskab i årene fremover. Ofte er det også det bedste til æstetiske valg. Jo færre elementer og jo enklere tilgangen til indholdet på hjemmesiden er, desto nemmere kan målgruppen finde det den søger. Hvis en hjemmeside er designet på den rigtige måde, vil den guide brugeren til præcis, hvad han eller hun har brug for. Animationer og diverse andre effekter, der gør navigationen mere engagerende, giver frihed til at sprede indholdet og dermed giv mere luft, kontrast og klar typografi, uden for mange distraherende elementer.

Det vil vi se mere af

Hjemmesider vil indeholde flere organiske former, der er naturligt ufuldkomne og asymmetriske. Disse kan de give dybde til et webdesign, der gør at ønskede sideelementer kan skille sig ud. Hjemmesiden vil også fremstå som mere menneskelig og levende. Også små animationer der skal vække den besøgendes nysgerrighed, vil vi se mere til. Og selvom videoindhold bestemt heller ikke er noget nyt, vil vi se mere af det fremover. Ikke lange videoer, men korte sekvenser, der hurtigt kan fortælle mere end en tekst.

Call Now Button