Web Design 2022

2022

Hvert nytår starter for mig ved at stoppe op, og lige tage et kig omkring på the world wide web. Jeg finder ud af om der er nogle tendenser der kan indarbejdes i det nye års arbejde.

Ofte er de mest effektive hjemmesider de mest enkle. Enkle i navigation og dem der “taler” med design i stedet for fotografier eller illustrationer. Det er som sådan ikke noget nyt i. Men det er stadig en vigtig pointe.

En trend, der også er både moderne og tilbagevendende, er linework. Her bruges linjer til at afgrænse sektioner, overskrifter, afsnit og produktgallerier, eller sågar oprette et dynamisk gitter for hele websiden.

I det enkle udtryk kan man f.eks. benytte overdimensioneret tekst til at skabe et sofistikeret, minimalistisk opdelt design. Og man kan tage brugen af ​​tekst endnu længere, via skrifttyper og kreative måder at få tekst til at bevæge sig og lege med brugerens mus.

VEJLE FJORD VEJLE FJORD

En anden interessant måde at opdele et design på, er med et farveopdelt skærmlayout. Det opdelte layout giver et design kontrast, visuel interesse og naturlig adskillelse af indhold. Det er også en god undskyldning for at lege med farver på både tekster og baggrunde.

Farver
Man kan også anvende en kombination af gennemsigtighed, sløring og bevægelse, for at få elementer på hjemmesiden til at opføre sig visuelt som glasflader. Endnu en måde at afgrænse og fremhæve nogle af hjemmesidens elementer.

Sprogretningslinjer, med udgangspunkt i målgruppen, kan være en nyttig at tænke ind i enhver hjemmeside fra starten. Så man holder et ensartet, inkluderende indhold og sprog.

Dette er min lille liste over ting, jeg måske vil bringe yderligere i spil, i de løsninger jeg vil levere på, i året der ligger foran.

Brugeroplevelse, Brugerinterface og Kundeoplevelse (Forkortet UX/UI/CX), er dog stadig de vigtigste elementer i opbygningen af en hjemmesideløsning, sammen med Responsive Web Design (mobilvenlighed) og et stabilt og sikkert teknisk fundament.

Call Now Button