eu-domæne fup

  I foråret 2020 skrev både Ekstra Bladet og jeg om .com-domæne fup. Nu er den gal igen, bare med .eu-domæner denne gang. En række ejere af .dk-domæner, modtager nogle en mail fra firmaet “IDS Denmark” om køb af .eu-domæne. Der er helt konkret tale om direkte forsøg på svindel og afpresning. Mailen er stilet til “ejere” af .dk-domænenavne, med et tilbud om køb af det tilsvarende .eu-domænenavn. DK Hostmaster advarer også!

  I mailen trues “ejer” af .dk-domænet med, at hvis de ikke køber et tilsvarende .eu-domæne, så kan det få “vidtrækkende konsekvenser”, f.eks. “forvirring i søgemaskinerne” eller “skade på omdømme”. Det er det rene nonsens, og har ikke noget på sig. Men ifølge mailen er der en anden person, som vil købe .eu-domænet, der ligner det danske, og “IDS Denmark” foreslår man betaler dem kr. 2.199,50 ekskl. moms for at imødgå det.

  “IDS Denmark” tilbyder en vare de ikke engang er i besiddelse af til overpris. Du kan nemlig selv købe varen billigere andetsteds. “IDS Denmark” er ikke autoriseret til at sælge domæner til dig, og det har klare paralleller til DSN Denmarks tidligere forsøg med dette fupnummer i flere lande (bl.a. Danmark, Tyskland, Sverige og Finland). Det vil være meget tvivlsomt om du overhovedet vil få noget for de 2.199,50 kroner + moms.

  Selv Ekstrabladet.dk har modtaget en sådan mail, hvilket vidner om at disse mails sendes ud i flæng. Og Ekstrabladet ejer oven i købet selv domænenavnet Ekstrabladet.eu i forvejen (om-dirigeres til .dk-domænet ekstrabladet.dk).

  IDS Denmark, eu-domæne fup

  Klik på billedet for større version

  Tjek selv løgnen

  Tjek det domænet, som IDS Denmark vil hjælpe dig med at sikre.
  F.eks. via det danske domænefirma Dandomain.dk.
  Skriv dit danske domænenavn i søgefeltet uden .dk.
  Her ser du om domænet er ledigt med .eu til sidst.
  Er det ledigt, lyver bagmændene (IDS Denmark).
  Også hvis det er registreret, men til andre end IDS Denmark.
  Det er alene den, som ejer domænet, der kan overføre det til dig.

  Se helt bort fra sådanne mails, eller kontakt mig, hvis du er i tvivl om indholdet af dem.

Call Now Button